sunnuntai 10. joulukuuta 2023

Blogin avaus

Muolaalaisten seuran blogi on avattu




Pienenä mummolassa jäin usein katsomaan seinällä olevaa mustavalkoista valokuvaa, jossa pikkutytöt osoittivat kädellä savuavan kirkon raunioita. Jostakin syystä tunsin siinä tietynlaista lämpöä ja haikeutta. Hieman vanhempana opin, että kuva on Muolaasta, äitini synnyinseudulta. Siitä alkoi oma ”Muolaan matkani”, joka on viime vuosina vain vahvistunut. Asuessani ulkomailla minulla oli aikaa hieman normaalia enemmän tutustua sukututkimukseen ja myös Muolaan historiaan ja siitä onkin sittemmin tullut minulle rakas harrastus. Samalla olen päässyt tutustumaan intohimoisesti Muolaan historiaa tutkiviin henkilöihin.

Tämä harrastus sai syksyllä uusia suuntia, kun seura päätti ryhtyä uudistamaan verkkosivujaan ja tämä avasi itselleni aivan uutta teknologista kulmaa asioihin, kun pääsin syventymään verkkosivun tekemiseen ja samalla mm. hyödyntämään vanhoja tekstejä ja valokuvia tässä työssä. Vanhat verkkosivut olivat auttamatta vanhentuneet ja eikä niitä pystytty enää kunnolla ylläpitämään. Materiaalia oli kertynyt  aikojen saatossa paljon vanhoille sivuille. Yhdessä työryhmän kanssa mietimme mitkä asiat kiinnostavat tämän hetken muolaalaisten jälkipolvia ja muita Muolaan ystäviä. Muolaasta löytyi myös paljon uutta tietoa, jota aiemmin ei oltu julkaistu - tätä sisältöä saimme myös lisättyä sivustolle. 

Sivuston lisäksi avasimme muolaalaisten seuralle oman blogin, jonka tarkoituksena on tuoda uusia havaintoja, löytöjä ja näkemyksiä Muolaan historiasta ja nykypäivästä.

Toisaalta blogi pyrkii palvelemaan myös seuran tiedottamista. Tavoitteena on valottaa kaikkea sitä moninaista toimintaa, joka seurassa tapahtuu. Lähitulevaisuudessa tarkoituksena on mm. perustaa jäsenrekisteri. Meitä muolaalaisten ystäviä on paljon, jos ottaa huomioon seuran facebook jäsenten määrän (2150). Nyt kun matkustaminen Muolaaseen on hyvin hankalaa ellei mahdotonta, niin toivon mukaan pystymme ylläpitämään muolaalaisuuden perinnettä yllä seuran monipuolisen toiminnan avulla. Ja samalla katsomme luottavaisesti tulevaisuuteen uskoen, että joku päivä pääsemme vielä rakkaalle kotiseudullemme takaisin. 

Toivotan lukijat tervetulleeksi seuraamaan Muolaalaisten seuran blogia!

Mirja Mappes

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.